Детски лагер в планината #ChilipeppersAdventures

#ЛютиЧушкиПриключения / #ChilipeppersAdventures е един НЕкомерсиален проект на Chili Peppers / Люти чушки и Big Ice Expeditions, който ще се случи в началото на лятото на 2019 г. и е посветен на каузата да помогне на деца в нужда.

Проектът има за цел да помогне за социалната интеграция и личностно развитие на децата от семейства с нелека съдба, като им посвети най-важното – времето и споделения личен пример на хора, чийто живот по един или друг начин е свързан с планината. Сред тях ще бъдат планински водачи, планински спасители, хижари, екстремни скиори, алпинисти и запалени любители планинари, които ще посветят част от времето си, за да се срещнат и разговарят с децата. Екипът все още се сформира и е отворен за всеки, който би желал да се присъедини.

Какъв е планът?

От 24 до 26 май 2019 г. ще заведем група от 20 деца от семейства в неравностойно положение, на различна възраст от 8 до 13 г., на детски лагер в планината. За да се чувстват комфортно и добре сред “дивата природа” ще се погрижим да ги снабдим с планинарска екипировка, състояща се от най-необходимото: туристически обувки, яке, панталон, блуза, бъф, тениска и раница. Лагерът ще се настани не къде да е, а в сърцето на Стара планина – на Хижа Плевен. Намерението ни е, освен да се заемем организационно, да поемем всички разноски по пътуване, изхранване и застраховки на децата за дните на лагер. Към нас се присъедини и наскоро откритата читалня на хижа Плевен, “Книги в облаците” #BooksInTheClouds, къдете ще се настаним уютно за времето на нашия престой, пък и ще си спретнем и едно литературно четене за вдъхновение. По-нататък ще публикуваме и пълна програма за 3-те дни.

Набираме средства за финансиране на проекта. Немалка част от парите вече са събрани и продължават да се набират със съдействието на Branislav Brankov и Big Ice Expeditions, които повярваха в идеята и чрез всички свои инициативи напоследък отделят средства за каузата. Средства се набират и чрез покупка на някой от брандираните артикули, посветени на инициативата.